Wednesday, March 4, 2015

There were several moments back in these past weeks where I realized I wanted SRS Blog to be more than just my virtual personal diary. I want to manage this blog professionally, I want to help many people to get answers or inspirations in some fields that I understand, I want to try to explore more places so that my readers could get good recommendations to go, I want to experience different styles in hope you would know the style that suit your personality, I want to share everything I’ve been through so that you could learn something and be better person than me, I want to do many more good things in the following. I apologize because I’m disappearing from this blogosphere, truth be honest my life quite not good, there are so many problems I have to face, there are so many new people to handle, I need to adapt and be kind, so that problems wont come again.
Anyway, last January I finally changed my iPhone from 4S to 5S.
I miss blogging so much, I miss to be able to write blog post everyday and never tired to share about small things happen in my life, seriously by making this blog can make you inspired is my truly ultimate goal of blogging. So as the fresh start, I finally upload a post with my current hairstyle, short hair inspired by Kiko Mizuhara, I changed my style last December, officially saying good bye to my two-toned green hairs, I hope this hairstyle suits me well, what do you think?
For your information, this look has been awarded as THE FIRST WINNER of case of the day photo contest "Neon Theme" by COTDINDO x OOTDINDO <3 I am super happy
GAUDI dress / MINICCI bag / NIKE shoes / NAUGHTY beanie / LOLY POLY iPhone case

Saturday, February 21, 2015

Konnichiwa my kawaii readers <3
It’s been a while since I’ve talked about Japan, if you are a regular reader of this blog you know that I've always been in love with Japan that I actually want to live there haha. Japan has such an interesting culture! Wait, not only the culture but also its scenery, food, technology, fashion, art, the people and everything even if I use all the flowery words I know, it will not suffice to describe how awesome Japan is.
*Narita International Airport, Japan*
#Most photos here are mine, I'll put credits / the link of the site if they don't belong to me#

I’ve been seeing on social media (path, instagram, twitter) a lot of Indonesian people are going to Japan for holiday and seeing my four inspiring Indonesian fashion bloggers (ka Clara Devi, ka Elle & Jess Yamada and Sonia Eryka) are currently having their winter holiday in Japan, it makes me want to go back to Japan this winter season. As many of you may already know, I visited Japan last October (Autumn season) for a work as blogger tapi karena mengikuti jadwal kegiatan tur yang padat namun tetap menyenangkan, aku tidak sempat mendatangi semua tempat wisata di luar wilayah Tokyo. I’m sure there are so many places to explore and things to experience while in Japan. Talk about transportation, while I was there, aku selalu menggunakan bus tur, therefore aku belum pernah merasakan bagaimana rasanya mengunjungi berbagai tempat wisata di Jepang menggunakan transportasi lain di Jepang, salah satunya adalah kereta api, I won't use taxi because from I heard taxis in Japan are very expensive. Till I know about the Shinkansen train, kereta api tercepat di Jepang yang bisa membawa kita ke berbagai tempat wisata di Jepang, my soul yelling that I have to experience traveling around Japan using Shinkansen train.
What's Shinkansen?
Shinkansen (新幹線) is Japan's high speed trains (bullet trains) running at speeds of up to 320 km/h (super fast ey?) operated by Japan Railways (JR). Shinkansen is known for punctuality, comfort, safety (no fatal accidents in its history) and efficiency, all Japan Rail Pass holders can make seat reservations for free. Travelling jadi semakin murah kan :) 
Tanpa harus mengeluarkan uang biaya akomodasi untuk penginapan di kota lain, bagi turis yang sudah punya akomodasi di Tokyo bisa tetap bepergian ke beberapa wilayah Jepang seharian tanpa harus menginap.
Bagaimana bisa? Dengan menggunakan Japan Rail Days, kita bisa banget bepergian seharian kewilayah lain di Jepang, ketika malam hari tiba kita sudah ada kembali di Tokyo. Loh, kok bisa begitu? Yup bisa dong, Tokyo Rail Days is the new trending way of traveling around Japan dengan menggunakan jasa transportasi Kereta Shinkansen dan Kereta Cepat yang berangkat dari Tokyo, jadinya hanya dengan menginap di Tokyo, kita bisa mengunjungi berbagai tempat wisata di area destinasi Jepang yang sudah termasuk di dalam paketnya. Sungguh ekonomis gak pake ngeluh deh pastinya, setuju? :)
Sistem railways and train-nya di Jepang sangat bagus banget, akan sangat memudahkan turis seperti aku untuk traveling around Japan, satu hal yang aku suka dari Jepang adalah displin waktu mereka tinggi banget, sampai transportasi pun jarang banget mengalami keterlambatan, waktu itu pernah baca postingan teman di facebook tentang pengalaman dia naik kereta api di Jepang, pernah kereta apinya datang 5 menit terlambat, the train conductors walked around and personally apologized to every one instead of announcing it on the mic, respect banget deh, tidak lupa juga pihak kereta api memberikan slip "Proof Of Lateness" so that you can show it to your boss or school to know it was not your fault being late. Nation of manners overdose deh <3 Supaya gak takut tersesat juga, google maps selalu menjadi traveling partner terbaik bersama data roaming / local pocket WIFI & power bank, dengan melihat google juga aku bisa mengetahui schedule dan harga tiket kereta setibanya di airport Narita / Haneda untuk berangkat ke Tokyo.

Whoah traveling di Jepang dengan kereta api tapi tetap nyaman dan hati senang?
It’s no longer a dream anymore, you can trust TOKYO RAIL DAYS :)
Oya, for Indonesian people, we can get reservation at local travel agent here in Indonesia before going to Japan. Easy buy Easy try Easy go. So easy right? I already imagine myself mengunjungi berbagai tempat wisata untuk liburan musim dingin di Jepang menggunakan Shikansen, selain lebih praktis, ini akan sangat menghemat waktu dan bisa menghemat keuangan kita selama di Jepang :) Truth be honest, I don’t mind going to place to place via train & by walking, I love exploring new places and it is actually convenient and so cheap.

Tokyo Rail Days is a "short trips" by train departing from Tokyo. The short trip by train is using JR East (East Japan Railway Company) trains. Eastern Japan has a lot of places with snowfall and will make your winter holiday more special and unforgettable. A wide range festivals and events are held there, there’s so many good places to go. When you are about to traveling Japan with train, it means a JR Pass is essential. 
What is JR Pass?
Japan Rail Pass (JR Pass) adalah tiket kereta yang ditawarkan untuk turis seperti aku yang disediakan oleh Japan Railway GroupJR Pass ini berlaku untuk semua jaringan kereta JR di Jepang, termasuk kereta Shinkansen. The pass is valid on all JR rails which means you get to use the pass to go everywhere. You can even go to Osaka, Nagoya and Tokyo! And for tourist / non-Japanese, we can buy JR East Pass to enjoy those amazing snowy parts of eastern Japan area. What are you waiting for? Berikut adalah beberapa tempat rekomendasi wilayah Eastern Japan untuk keberangkatan dari Tokyo. Untuk pemesanan JR East Pass bisa lewat Tokyo Rail Days Indonesia atau Facebook Tokyo Rail Days Indonesia untuk info lebih lanjut. Banyak promo-promo menarik lainnya loh yang di sediakan Tokyo Rail Days Indonesia :D
Scenic winter has its own share of unforgettable sights. When winter days, in japan there’s various snow and illumination events are held across the country creating breath taking views. Berbicara tentang liburan musim dingin di Jepang, I have my Ideal Japanese Winter Vacation too just like others. I haven't got any opportunity to experience winter holiday yet, so it would be an amazing opportunity ever if I could experience winter holiday in Japan with Tokyo Rail Days Indonesia this winter season because I’ve never experienced snowy Japan, never have chance to see all-white scenery while in Japan, I believe the view will be super breathtaking with its beautiful scenery. And finally, this is my own version of MY IDEAL JAPANESE WINTER VACATION, MY DREAMY WINTER HOLIDAY *crossed fingers* :D I really want to see Eastern Japan "winter wonderland" with Tokyo Rail Days.

#JAPANESE WINTER FASHION & MAKE UP#
First thing first, it’s important to prepare for the outfits, checking the weather report and making sure to dress accordingly, so let me show you guys my kind of Winter outfits & make up inspired by Japanese fashion bloggers, oh I also have fellow blogger from Tokyo, she is Samantha Mariko, we met for the first time in October and I really love her recently winter looks.
My fellow blogger from Tokyo, Samantha Mariko
Japanese Fashion Bloggers : source 1 / source 2 / source 3 / source 4 / source 5

Street style in Japan really inspiring. No doubt Japan has known as world’s most fashion-forward city, Japanese also known for having various unique fashion styles such as Kogal schoolgirl look, the westernized, hyper-glam Gyaru to the doll-like Lolita with subcategories of sweet, glam, punk, classic and boyish, the Decora look and cosplay (Costume Play). 

By the way here’s my typical (colourful) winter outfits :
Oya, aku juga sangat suka dengan dandanan especially eye make-up cewek-cewek di jepang, yakin deh setiap ketemu di jalan, cewek-cewek Jepang selalu terlihat kawaii dan juga natural, most of Japanese girls, they always put make up everywhere they go so mereka akan selalu keliatan flawless, cantik & imut tanpa harus menggunakan makeup yang berlebihan. Dari berbagai macam make up ala Jepang, active kawaii is my favorite, most of Japanese girls love it too :)
My version of Japanese (Indonesian) active kawaii :p
Now, it's time to share you guys my ideal Japanese winter vacation :D Be prepare, because it's going to be a long post ;p

#PLACES I WANT TO GO DURING WINTER HOLIDAY IN JAPAN#

*TOKYO*

Tokyo, one of amazing cities I've always dreamed to visit. I always want to explore more places, Tokyo has surrounded by its pretty buildings and parks. The reason why I love Tokyo is it will introduce me to so many new things, new culture, new characters of people, ah and the fact Tokyo already made me fell in love with its own charms and uniqueness. Mengeliling kota metropolitan Tokyo dalam kondisi musim salju, it would be the best moment ever. When in Tokyo, places I want to go:

1. Shibuya 109
I miss shopping in Shibuya and witnessing the massive crowds at Shibuya Crossing during peak time collide in the various directions. Shibuya is one of the fashion centers of Japan, particularly for young people and as a major nightlife area. Saat mengunjungi daerah Shibuya kita juga bisa photostop di patung Hachiko di depan stasiun Shibuya. I miss visiting Shibuya 109, a popular department store designed as a combination of stores and boutiques. Shibuya has sale event once a year in the beginning of the year :) I wish I will get a change to shopping inside Shibuya 109 because I didn’t have much time to shop at Shibuya 109 last year due to packed schedule :(
#Address : located just across the street from Shibuya Station
#Foods to try : Ichiran Anti-Social ramen, why Ramen? Because I love ramen, Japanese ramen always tastes fresh & fulfilling yet not bloating you up, the second menu is Tonkotsu Ramen with Black Garlic oil/sauce at Oreryu Shio-ramen. Oishi :3
2. World-Famous Shibuya Scramble Crossing
If America has New York times square, Japan has Shibuya as Tokyo’s times square, well just look at the huge crosswalk.
3. Hachiko Statue
The statue of Hachiko is a common meeting place and almost always crowded.
Fashionable people, the foods, shopping places, the ambience, everything is kind and lovely here and I can't wait to go back here again anytime soon!
4. Harajuku
Harajuku is the center of Japan's most extreme teenage cultures and fashion styles but also offers shopping for adults and some historic sights. I would love to buy a lot of beauty products here! Harajuku is known for selling a wide range of beauty products including cosmetics, skincare products, and makeup. Heaven for girls <3
#Foods to try : Sweet Box Crepes, Curry Minoringo
source 1 / source 2

Gak lupa juga mencari vending machine di Harajuku street, because you know Japan has the coolest machine drinks.
Terus, aku mau banget nyobain Purikura (Japanese famous photo booth), Purikura has the power to make everyone pretty! I don’t know how they do it. It’ll make your face, chin and nose instantly smaller, you can make your lashes longer, change your lip color, you can make your eyes bigger by enlarging your eyes, your skin will look smoother that it could be as flawless as Japanese actress & model, Mizuhara Kiko. In short, they make you look like a doll. After your photos are taken, more magic happens here, you already look like a doll but you can still edit each of your photos with adding words, stickers, props and changing backgrounds.
5. Ginza shopping district

Ginza area known as a model of modernization. Aku belum pernah pergi ke Ginza. From photos & information I've gathered on the internet, Ginza has a wide variety of shops, every store has a character of its own, it's a place for popular fashionable people. In Ginza, you can shop Local & International brands, but Local brands are actually resonable, meanwhile European & American brands there are cheaper than any Asian country I’ve been to so you can shop at Topshop, H&M, Zara, Forever 21 and especially Uniqlo. Definitely recommend to go there to have a look! 

#Food to try : Sushi at Ginza Sushiko
I love to eat Sushi during winter at Ginza Sushiko located within Marunouchi Building (it's directly opposite Tokyo Station only), I heard it’s one of the best restaurants in Tokyo. As a fashion & beauty blogger, I could also become a food blogger and I’m eager to eat all Japanese foods!

6. Tokyo Skytree
I went to Asakusa and Nakamise shopping street but I have never been to Tokyo Skytree, membayangkan berdiri diatas ketinggian 634m dengan pemandangan kota Tokyo yang berselimut dengan putih salju is my life-time goal. Tokyo Skytree merupakan menara siaran, observasi, dan rumah makan di daerah Sumida. Menara ini telah menjadi struktur tertinggi di Jepang dan juga sukses menjadi menara tertinggi di dunia. Kalau bisa ada di Tokyo Skytree, hal yang pengen banget aku lakukan adalah mengabadikan foto sepatu aku saat berpijak di puncak tertinggi Tokyo Skytree dengan caption ‘from where I stand’ XD
Tokyo Sky Tree from Sumida district, the best city Skyline observatory during winter <3

#Food to eat : Nabe / masakan panci adalah jenis masakan jepang yang dimasak dan dihidangkan di dalam panci besar. Panci ini diletakkan di atas kompor kecil yang ada di atas meja. Masakan nabe termasuk jenis masakan steamboat yang dihidangkan untuk beberapa orang sekaligus yang duduk mengelilingi panci berisi hidangan utama. Makanan diambil sendiri dari panci dan dipindahkan ke mangkuk milik sendiri sebelum dimakan. Makanan ini salah satu makanan populer saat musim dingin di Jepang. Oden, sukiyaki, shabu-shabu are some types of Nabe.
7. Meiji Shrine & Yoyogi Park
Another day in Tokyo, another day of touring around the city’s main attractions. During my trip to Tokyo last year, I visited Sensoji Temple at Asakusa and this year, I wish I could go to Meiji Shrine, Tokyo’s most famous Shinto shrine and seeing this huge torii gate (the gate to enter the vast property leading to the shrine), especially a visit to the Meiji-Jingu temple where I will lost in wonder for a couple of hours looking at the kids in traditional clothes and seeing the prayers/thanks messages from all over the world. It’s a pretty long walk to the Shrine but I won’t give up because it’s surrounded by around 120,000 trees which were donated by people from all parts of Japan!
Before entering the shrine you first have a Japanese tradition, Temizu (hand and mouth washing custom) to purify one self.
Yoyogi park is one of the largest parks in Tokyo, Japan, located adjacent to Harajuku Station and Meiji Shrine in Shibuya. I love park so much, it's one of best places for my photo background. Yoyogi park has picnic areas, bike paths, cycle rentals and public sport courts, it would be a great place to take winter OOTD photoshoot on snowy day and if it's Sundays, I could see Japanese rock music and Yoyogi's famous rockabillies dancing in the park. Sounds interesting right?
#Address : 1-1, Kamizono-cho, Yoyogi, Shibuya-ku, 151-0053

#Food to eat : Before left the shrine, don’t forget to eat their famous takoyaki. Oishi!
8. Tokyo Tower
Walaupun sudah pernah ke sana tapi aku belum sempat naik sampe lantai teratas karena sudah malam, jadinya pengen banget bisa mewujudkan impian supaya bisa mengabadikan pemandangan Tokyo saat turun salju dari Tokyo tower pada malam hari bersama Tokyo Rail Days :)
#Address : 4-2-8 Shiba-koen, Minato, Tokyo, 105-0011

#Food to eat : Unagi
9. Roppongi Hills
Roppongi Hills, the most architecturally arresting vision in all of Tokyo. My fellow blogger, Samantha lives here, she said I could see nighttime illuminations, also the sight of Tokyo Tower from Roppongi Hills at night, it may be strikingly beautiful. Watch the night illumination, I am sure it’s going to be the best day of my life <3
#Address : Minato, Tokyo

10. Obaida
Yes I must see Obaida’s tourist spots, to see Life-sized Gundam, the beautiful rainbow bridge and the mini statue of liberty :) It’s going to be a stunning view to end the day <3
Hokkaido (北海道) is the second largest, northernmost and least developed of Japan's four main islands. Its weather is harsh in winter with lots of snowfall, below zero temperatures and frozen seas. Foto 4 dibawah ini milik teman SMA aku, Rizky "Bambung", dia banyak banget menceritakan indahnya Hokkaido sewaktu winter, aaaa pengen banget bisa kesini juga melihat putihnya Hokkaido yang diselimuti salju.
Kalau di Hokkaido, jajan yang harus wajib aku beli nanti adalah KITKAT Hokkaido Red Bean.
1. Sapporo Yuki Matsuri / Sapporo Snow Festival 2015
Sapporo Yuki Matsuri / festival musim dingin terbesar di Jepang ini adalah festival tahunan yang diselenggarakan di Sapporo, Hokkaido. Pada bulan Februari 2015, Sapporo Snow Festifal ke-66 diadakan. I’ve been dreaming to go to this place. Sapporo snow festival ini akan digelar di tiga tempat yaitu : Odori site, Susukino site, dan Tsu dome site. Pengen banget bisa melihat berbagai bentuk patung es yang ditampilkan di festival salju ini <3
#Foods to eat : Dumplings & Miso Ramen
2. Drift Ice in Ohkotsk Sea
During the cold winter months, drift ice or frozen sea water that floats on the surface of the sea is a popular attraction. Pengen banget bisa kesini terus berjalan di atas es yang membeku, it must be cool experience. Things to do :
1. Visit the Okhotsk Ryu-hyo Museum
2. Take an ice breaker cruise
3. Visit the Okhotsk Tower
4. Take a walk on the drift ice.

3. The Kushiro Shitsugen National Park
Kushiro Shitsugen National Park di Hokkaido dibuka pada tahun 1987 dalam rangka melestarikan lahan basah terbesar di negara Jepang dan juga merupakan habitat rawa yang mendukung populasi Crane. Twenty cranes can be seen here year round. Things to do :
- Take pictures of Cranes
- Visit Tancho Observation Center
- Visit Tsurui Ito Tancho Sanctuary, a crane sanctuary
- Learn about the area and its residents.

 4. Hakodate, Morning Market
A morning market (Hakodate Asaichi) is held daily from 6am during winter to noon, it's just a few steps away from JR Hakodate Station. Products on sale include various types of fresh seafood such as crabs (kani), salmon eggs (ikura) and sea urchin (uni), as well as fresh produce such as melons. Many restaurant can be found in the market area, offering fresh seafood breakfasts, such as uni-ikura domburi. Gunung Hakodate juga wajib masuk dalam list dalam perjalanan ke Hakodate. Pemandangan malam disini berubah seiring dengan musim. Saat musim dingin, kita bisa melihat kilauan salju diterangi lampu terlihat begitu putih.

#Food to try : Donburi
5. Kebun Binatang Asahiyama
Pengen banget rasanya menyaksikan Parade Penguin di musim dingin yang berada di Kebun Binatang Asahiyama. Pengalaman seumur hidup bisa menyaksikan Penguin berjalan diatas salju dengan jarak antara berdiri begitu dekat dengan Penguin tanpa harus pergi ke Kutub Selatan. Japan is super fantastic. 
#Address : Higashiasahikawacho Kuranuma, Asahikawa, Hokkaido Prefecture 078-8205, Japan

*OSAKA*
1. Osaka Castle
Osaka Castle (大阪城) is a hill top style Japanese castle. At night Osaka Castle is illuminated making an outstanding sight which can be seen from a great distance. The whole of the Osaka Castle complex has been designated as a Special National Historic Site and includes many Important Cultural Properties.
#Address : 1-1 Osakajo, Osaka Prefecture 540-0002, Japan

2. Nara Park
Nara park is about 30 minutes away from Osaka. It is a lovely way to spend a cold day roaming around the park, playing with deers /feeding the deers. That must be sugoi <3

3. Dotombori Street
Dotombori street is a very colorful, popular and famous street in Dotonbori lined with restaurants and cafes. Spending afternoon here by shopping and strolling around new place, what a good idea.
#Address : Namba District, Osaka Prefecture.

4. Kaiyukan
Osaka Aquarium (Kaiyukan) is one of the largest aquariums in the world. Osaka Aquarium features the display of two whale sharks. Osaka Aquarium obtains its Japanese name from the Japanese word Kaiyukan literally means 'Playing in the Sea Pavilion'. In this aquarium, visitors can enjoy creatures as if they are playing together in the sea. Osaka Aquarium is home to 580 species and 30,000 marine animals from the Pacific Rim everything from strangely delightful jellyfish, to playfully chortling sea otters, to dolphins, penguins. Among them, giant whale shark, the largest fish on earth, named 'Kai-kun' is the most popular creature of all. Wanna see them all.
 #Address : 1-1-10 Kaigandori, Tempozan District, Minato Ward, Osaka Prefecture.

5. Tsutenkaku Tower
Tsutenkaku Tower is a well known Osaka attraction with an observation deck. Tsutenkaku Tower is the major attraction in Shinsekai area. The Tsutenkaku Tower really dominates the landscape in this area. Jalan-jalan di sekitar Tsetenkaku tower juga gak kalah menyenangkan sekalian bisa menikmati keramaian orang yang lalu lalang disini.
#Address : 1-18-6 Ebisu-higashi, Naniwa-ku, Osaka-shi

*AIZU*
1. Tsuruga Castle (Winter Scenery)
Tsuruga (Formally named Aizuwakamatsu Castle) is the most prominent castle in the Tohoku region with more than 600 years of history. Tsuraga Castle is surrounded by an expansive park extremely popular among locals for the over 1,000 cherry blossom trees that bloom in the spring as well as its snowy winter landscape. Thing to do : Enjoy Aizu's traditional handicrafts (Akabeko Red Cow, Aizu Printed Candles)
 #Address : Aizuwakamatsu in Fukushima Prefecture.

#Food to eat : Exploring the city streets and dropping in on local ramen shops to eat
Kitakata Ramen (rich broth and thick curly noodles)
*AKITA*
1. Yokote Kamakura Snow Festival
It's a charming way to enjoy over 100 softly illuminated small huts carved out of snow.
Festival Salju Kamakura adalah salah satu festival musim dingin di daerah Tohoku yang mulai diadakan lebih dari 400 tahun yang lalu. Malam Festival Kamakura ini diadakan di kota Yokote. Berasa seperti ada di dunia Frozen ya :D

*SHIZUOKA*
1. Mount Fuji & Kawaguchiko Lake
Gunung Fuji adalah gunung tertinggi di Jepang dengan ketinggian 3.776 meter yang terletak di perbatasan Prefektur Shizuoka, Prefektur Yamanashi, di sebelah barat Tokyo. Gunung Fuji dikelilingi oleh tiga kota yaitu Gotemba (timur), Fuji-Yoshida (utara) dan Fujinomiya (barat daya). Gunung Fuji ini dikelilingi juga oleh lima danau yaitu Kawaguchi, Yamanaka, Sai, Motosu, dan Shoji. I heard Mount Fuji looks more beautiful in winter days, aku pengen banget menginjakkan kaki di gunung fuji lagi pada waktu musim dingin :) Aku juga pengen banget berkesempatan untuk melihat danau kawaguchiko, karena spot yang menarik untuk menyaksikan keindahan gunung tertinggi / Mount Fuji di Jepang ini yaitu melalui Danau Kawaguchiko di distrik Fuji-go-ko <3
#Food to eat : Udon & Bento
2. Kawazu Sakura
I have been dying to see the sakura for the first time in my life =) I’ve never visited the city at the right time to actually catch its famous Sakura or cherry blossoms. This time around, I'm determined to see it. In Kawazu, Sakura blooms from late February to early March (This Cherry Blossom is different from the popular Sakura "Someiyoshino" which blooms in April in Japan, I can say it as Winter Sakura :D). The Kawazu is located approximately 2 hours and 40 minutes from Tokyo by train. They also held Kawazu-Sakura cherry blossoms festival there. Aku juga pengen ngerasain ice cream sakura flavor disini sambil vlog (video blogging) menikmati indahnya pohon-pohon sakura <3
*KYOTO*
If Europe has its cathedrals, Asia has its temples. A trip to Japan wouldn’t be complete without visiting at least one of its famous shrines. Kyoto is a beautiful place, a place full of historic treasures, there are actually a ton of UNESCO World Heritage Sites in Kyoto. So many that they had to create a separate list called Historic Monuments of Ancient Kyoto. Among the list are Kamigamo Jinja, Shimogamo Jinja, To-ji, Kiyomizu-dera, Enryaku-ji, Daigo-ji, Ninna-ji, Byodo-in, Ujigami Jinja, Kozan-ji, Koke-dera, Tenryu-ji, Kinkaku-ji, Ginkaku-ji, Ryoan-ji, Nishi Hongan-ji, and Nijo-jo. That’s a total of 17 UNESCO World Heritage Sites. Just in Kyoto.

1. Kinkaku-ji / 金閣寺 / Golden Pavilion
Most people said Kyoto will look a thousand times prettier in autumn but I would love to visit Kyoto when it’s snowing, because I want to have a totally new experience. Kinkaku-ji became a UNESCO World Heritage Site in 1994. The Golden Pavilion (Kinkakuji) is literally covered in gold - gold leaf. In Kinkaku-ji, there’s a tea garden where you can have a warm cup of matcha (Kyoto’s specialty). When in Kyoto, have matcha everyday!

2. Kimono Rental Yumeyakata
Aku pernah mencoba memakai Yukata (jenis kimono dari bahan katun tipis tanpa pelapis). Tapi dari informasi yang aku baca di Internet..............
........Kyoto has a lot of kimono rentals, so I really want to rent the whole set of pretty kimono at Yumeyakata in Kyoto. Kimono means a thing to wear (ki is “wear” and mono is “thing”). If ever you are planning to go to Japan, I highly suggest you try wearing a kimono too! It’s too cool not to try. Some people even put make up on, just like geisha style! I really wish I could take outfit shots wearing my kimono during this winter season. 
#Address : Hosai Bldg, 353, Shiogama-cho, Nishiiru sakai-machi, Gojo-dori, Shimogyo-ku
*NAGANO*
Nagano is a must-go to place to experience the Japanese mountains during winter. Enjoy the snow in one of Japan’s regions renowned for its snowfall. Nagano's snow covered panorama is incredibly beautiful. I really want to experience it for myself.
1. Jigokudani Monkey Park
This is the only location in the world where wild monkeys bathe in the open air, Jigokudani Monkey Park ini merupakan taman nasional dengan ketinggian 850 meter dari permukaan laut, wah pasti pemandangan yang akan kita lihat sangat menakjubkan, monyet Jepang liar dikenal sebagai monyet salju (Mascaca fuscata) yang suka berendam di onsen atau air panas hihi lucu yaa :D It will be an unforgettable experience to enjoy the onsen / berendam di air panas (ritual wajib yang harus dilakukan deh saat musim dingin) bersama wild monkey, oya dari yang aku dengar monyet salju ini cuma muncul ketika musim panas dan musim dingin saja. So, this one is worth to try. Too bad, we can't touch or even bathing with them! Things I would do here :
1. Take a photograph of the animals
2. Enjoy the wonderful onsen designated for humans
 #Address : 6845 Yamanouchi, Shimotakai district, Nagano Prefecture, Japan
JR Tokyo Station, transportasi : Nagano Shinkansen -> JR Nagano Station, Nagano Dentetsu Line Nagano Station, transportasi : Yudanaka Line -> Yudanaka Station -> transportasi : Nagano Dentesu Bus for Kanbayashi -> Kanbayashi Onsen -> Jigokudani Monkey Park

2. Zenkoji Temple
Nagano's symbol Zenkoji Temple has drawn a large number of people of any belief since ancient times. In Nagano City, which flourished with Zenkoji as its center, we can see historical buildings worth visiting. Zenkoji, the most historical temple in Japan, can be visited by anyone. It is one of the most popular sightseeing spots in Japan.

*GIFU*
1. Shirakawa-go
This Shirakawa-go is located at the base of Mount Haku-san in Gifu. Shirakawa-go is one of several regions in Japan that receives heavy amounts of snow in the winter. When the snow falls in this area, 11 traditionally thatched farmhouses in their pristine village wrapped in a heavy blanket of white look like something out of a fairytale. Totally a beautiful and majestic sight. The illuminated village is particularly beautiful.
Things to do :
1. Enjoy illumination events on designated Saturday and Sunday evenings
2. Stay overnight at one of the farmhouses.
#Address : 517 Hatogaya, Shirakawa-mura, Ōno-gun, Gifu-ken
Tokyo Station, transportasi : JR Tokaido Shinkansen Line -> Nagoya Station, transportasi : JR Takayama Line -> Takayama Station -> Takayama-Nohi Bus Centre, transportasi : bus -> Shirakawa-go

*MIE* 
1. Nabana-no-Sato
Nabana-no-Sato is a theme park on Nagashima Island with a beautiful small botanical garden and even a hot spring! From mid-November to mid-March, the garden becomes a winter wonderland via the millions of LED lights used to create beautiful scenes; there is a Tunnel of Lights, a Cloud of Lights, and a major flower display area is also gorgeously illuminated.
#Address : 270 Komaeurushibata, Nagashima-cho Kuwana City

*MIYAGI & YAMAGATA*
1.  Zao Ice Monsters
Frozen solid snow and ice coated trees found at the top of Mount Zao. Things to do : 
1. Walk around
2. Taking photos and seeing frozen trees which look like faceless monsters, resemble anyone back home.

*NIIGATA*

1. Tokamachi Snow Festival
Tokamachi Yuki Matsuri was started in 1950 by the citizens and for the citizens of Tokamachi based on the idea “let’s not make snow our enemy, let’s make snow our friend.” 
Tokamachi Snow Festival diadakan setiap tahun yang berlangsung selama tiga hari di sekitar hari Sabtu minggu ketiga Februari di Tokamachi, sebuah kota yang mengalami salah satu tingkat hujan salju tertinggi di Jepang. Disini aku pengen banget bisa menikmati berbagai bentuk patung terbuat dari salju, bermain slide salju dan melihat festival stalls.
#Address : Jogaoka Pureland in Tokamachi City, 20 minutes by foot from JR Tokamachi Station on the JR Iiyama Line/ Hokuhoku Line (to the carnival stage).
Tokyo station, transportasi : Joetsu Shinkansen -> Echigo-Yuzawa Station, transportasi : HokuHoku line -> Tokamachi

Last but not least, the place I really want to visit during winter season is......

2. Gala Yuzawa
Tempat yang paling oke buat main ski di Jepang?
Well, the answer is Gala Yuzawa, tempat sempurna untuk menikmati salju seharian di Jepang. Gala Yuzawa Ski Resort ini berlokasi di gunung daerah Echigo, Perfektur Niigata, 200km kearah utara Tokyo. Gala Yuzawa is divided into some areas, such as: Central area, Northern area, Southern area (wild zone) & Downhill course.
#Address : Tokyo station, transportasi : Joetsu Shinkansen (Platforms 20-23) -> Gala Yuzawa station

Untuk transportasinya tersedia di Tokyo Rail Days yang merupakan program 'short trip' yang dikelola oleh JR East (East japan Railways Company), dengan membeli tiket di Tokyo Rail Days, kita bisa merasakan pengalaman menggunakan jasa Shinkansen (kereta api cepat milik Jepang) yang hanya memerlukan waktu sekitar 77 menit dari Stasiun Tokyo untuk bisa sampai di Gala Yuzawa, very convenient and stress-free.
Lokasi wisata ini sangat cocok untuk bermain dan berolahraga ski. What I would do at Gala Yuzawa :
1. Get my ski pass from the information counter when I come out of the station turnstiles. 
2. Rent a fashionable ski wear and the latest ski and snow board at the Rental Counter.
3. Ride Gondolla / naik kereta gantung sambil melihat bukit-bukit tertutup salju & pohon-pohon tertutup salju.
4. Take a lesson with Gala Yuzawa's English speaking professional instructors at Canyons Snow Sports School
5. Skiing and snowboarding (it’s been my dream to experience skiing from 1.181m down to 358m, well yeah I love doing extreme sport).
6. Building a snowman (my childhood dream if I get a chance to touch snow).
7. Lay on the snow and see the beautiful scenery of Snowy Wonderland XD.
8. Try eating its highly popular ice cream parlor from Okinawa at Blue Seal & eating at Restaurant Serambi (a japanese style restaurant)
9. Try its Recreation Spa (SPA GALA-NO-YU) : the GALA Yuzawa Spa features numerous facilities like a swimming pool, lazy river, amusement fountain and kid's pool. Sit back, get warm, and unwind at the GALA Yuzawa Spa.
Yes, those days definitely would be the best moments of my life, if I have a chance to experience winter vacation in Japan together with my best friend and Tokyo Rail Days Indonesia x JR East x BBlog_ID :)
For your information, saat ini Tokyo Rail days sedang ada promo buy 1 get 1 free untuk Gala Yuzawa snow resort sampai dengan 28 Februari 2015. Ayo tunggu apalagi, buat kalian yang ingin berliburan ke Jepang bulan ini, wajib banget pergi ke Gala Yuzawa.
"Gala Yuzawa merupakan salah satu tempat yang direkomendasikan bagi para turis yang ingin merasakan kegembiraan liburan musim dingin di Jepang. Ski resort ini hanya berjarak 77 menit dengan shinkansen dari stasiun Tokyo. Mencapai “snowy wonderland” ini tidak perlu mengganti kereta karena dengan shinkansen bisa langsung tiba di Gala Yuzawa Ski Resort. Jadikanlah Gala Yuzawa sebagai salah satu tujuan wisata kamu apabila berlibur ke Jepang."

Untuk informasi lebih lengkap dapat mengunjungi:


JR East (Tokyo Rail Days) Official Website







Don't forget to Like :
Facebook JR East : https://www.facebook.com/id.jprail
Facebook BBlog_ID : https://www.facebook.com/BBLOGID
&
Don't forget to Visit :
Tokyo Rail Days Indonesia website : http://www.jp-rail-id.com

Don't forget to Follow :

Twitter BBlog_ID : https://twitter.com/bblog_id
Instagram BBlog_ID : http://instagram.com/bblog_id

FOLLOWERS